Dej tělu šanci k přirozené rovnováze, štíhlosti a zdraví
Ivana Stenzlová ; fotografie receptů Petra Novotná

Dnes vráceno
Document has not been rated yet
Rating: {{document.rating.value | number:1}} (Number of rated: {{document.rating.count}})
{{document.rating.result}}


Exemplars Bound volumes
Loading exemplars
Document is currently in processing No exemplars Document has no bound volumes
Citation
Related
All parts
Contents
                                    12
Úvod, který se vyplatí nepřeskočit
/ v /
18
Rovnováha je náš cíl
23
Nerovnováha je hrozba
26
Přejídání není o disciplíně
30
Tělo je složeno z živin
33
Potraviny vedoucí ? hormonální nerovnováze
42
Jíme bezpečné obiloviny
53
Máte chutě na sladké pod kontrolou?
58
Zelenina - nejzdravější zdroj sacharidů
63
Jak na ovoce
67
Bílkoviny - záchrana v přejídání
88
Tuky omezovat nemusíme
98
Velikost porce na talíři rozhoduje o spalování
105
Kolikrát za den je vhodné jíst?
110
Je hladovění cesta ke zdraví?
115
Výjimky patří do našeho života
117
Nejsme to, co jíme, ale to, co trávíme
/ v /
Fermentace obilovin a luštěnin je tak snadná a důležitá
133
Pečeme doma kváskový chléb
136
Jak na výrobu mléčného a vodního kefíru
141	T
Vaříme šetrně s ohledem na živiny
144
Pětielementová kuchyně napříč ročními obdobími
148
Vaříme v elementu
176
Vaříme v elementu
Základní rychlá fermentovaná kaše nejen na jaro
152
Přípravo domácího hohosového mléha 153
Příprava domácího přepuštěného másla
154
Snídaňové detox smoothie
156
Kváskový chléb s vejcem a avokádem
158
Detoxikační polévka podle TCM
160
Kopřivová polévka
162
Listový salát s ančovičkami a vejcem
164
Zeleninový salát s marinovaným tempehem
166
Čočka na listovém špenátu se žampiony
168
Zelený chřest s kuřecím masem v kokosové omáčce
170
Kefírový dip z medvědího česneku
172
Kefírový Budwig krém s malinami
174
Fermentované ovesné lívanečky s dipem
178
Letní nevařená fermentovaná kaše s meruňkami a rybízem
180
Čokoládová quinoa s višněmi
182
Vaječná omeleta s třešňovými rajčátky, petrželkou a žitnými krutony
184
Rajčatovo-kokosová polévka
186
Okurková polévka s koprem
188
Quinoový salát řeckého typu
190
Mátový salát s cuketou a semínky
192
Okurkové tzatziki s grilovaným batátem
194
Cizrnový krém s tymiánem a žampiónovou salsou
197
Krůtí špízy s grilovanou letní zeleninou a rajčatovo-mandlovým dipem
200
Meruňková zmrzlina
202
Ovocné letní fondue
204
Vaříme v elementu
230
Vaříme v elementu
206
Jáhlová kaše se sušeným ovocem a ořechy
208
Kešú máslo s kváskovým chlebem
210
Avokádový koktejl plný zdravých tuků
212
Batátovo-pastináková polévka s česnekem
214
Mrkvovo-pomerančová polévka s červenou čočkou
216
Květáková polévka s kešú oříšky
218
Kamutový salát se žampiony a cizrnou
220
Adzuki fazole s mrkví v rajčatovo-kokosovém ragu
Čokoládovo-ovesná kaše s tahini a banánem
234
Dýňovo-jáhlová kaše se semínky
236
Polévka z červené řepy s jablky a koriandrem
238
Dýňovo-kokosová polévka s dijonskou hořčicí
240
Kedlubnová polévka s ovesnými vločkami
242
Salát z červené řepy s jablkem, křenem a fetou
244
Těstovinový salát z červené čočky
246
Kari z červené čočky s dýní
222
Květákovo-cizrnové karbanátky s mrkvovo-jablečným salátem
248
Fermentované adzuki fazole se žampiony, batáty a brokolicí
224
Mleté hovězí na mrkvi s bylinkami
250
Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem
226
Jablkový cheesecake z ovesných vloček
252
Jablkový kompot s pohankou a vlašskými ořechy
228
Oříškovo-čokoládový krém
254
Čokoládovo-jablečný kefírový dort
256
Vaříme v elementu
Adzuki fazole v kokosovém mléce s mangem a ovsem
260
Sardinková pomazánka
262
Vývar z hovězích morkových kostí
264
Celerovo-hrušková polévka
266
Quinoový salát s dýní a mandlemi
268
Salát z kysaného zelí a zeleného jablka
270
Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli
271
Tip na pickles
272
Gratinovaný kapr na divokém koření s paprikou a jablky
274
Hovězí domácí karbanátky s pečenou zeleninou
276
Pečená zimní zelenina na bylinkách
278
Jablečný chlebíček
280
Pečené jablko s datlemi a sezamovou pastou
281
Svařená jablečná šťáva s kořením a kuzu
282
Poděkování
283
Zajímavé knihy o zdraví a zdravém vaření
                                
Detail
MARC
Field Ind Field content
1 kpw01777691
3 CZ-ZlKKF
5 20190909102514.2
7 ta
8 181010s2018----xr a|||e|f||||000|0#cze|d
15 ## $a cnb003049226
20 ## $a 978-80-88244-04-2 $q (vázáno)
40 ## $a OSA001 $b cze $d OLA001 $e rda
41 0# $a cze
44 ## $a xr
72 #7 $a 613 $x Hygiena. Lidské zdraví $2 Konspekt $9 14
80 ## $a 613.2 $2 MRF
80 ## $a 613.2 $2 MRF
80 ## $a 641.1 $2 MRF
80 ## $a (035) $2 MRF
80 ## $a (083.12) $2 MRF
100 1# $a Stenzlová, Ivana, $d 1966- $7 osa20181010697 $4 aut
245 10 $a Dej tělu šanci k přirozené rovnováze, štíhlosti a zdraví / $c Ivana Stenzlová ; fotografie receptů Petra Novotná
250 ## $a Vydání první
264 #1 $a Praha : $b Smart Press, $c 2018
300 ## $a 283 stran : $b barevné ilustrace ; $c 23 cm
336 ## $a text $b txt $2 rdacontent
337 ## $a bez média $b n $2 rdamedia
338 ## $a svazek $b nc $2 rdacarrier
500 ## $a Obálkový podnázev: propojení západní a východní medicíny, metabolická a hormonální rovnováha, pětielementové recepty
504 ## $a Obsahuje bibliografii
650 07 $a zdravá výživa $7 ph127589 $2 czenas
650 07 $a výživa člověka $7 ph127487 $2 czenas
650 07 $a nutriční hodnota potravin $7 ph184828 $2 czenas
650 09 $a healthy eating $2 eczenas
650 09 $a human nutrition $2 eczenas
650 09 $a nutritive value of foods $2 eczenas
655 #7 $a příručky $7 fd133209 $2 czenas
655 #7 $a kuchařské recepty $7 fd132687 $2 czenas
655 #9 $a handbooks and manuals $2 eczenas
655 #9 $a cookbooks $2 eczenas
700 1# $a Novotná, Petra, $d 1984- $7 ola2015892215 $4 pht
901 $b 9788088244042 $f 1. vydání $o 20181120
910 ## $a ZLG001
1052 $a 613.2
1091 $b Autorka – mikrobioložka a odbornice na výživu – podává vysvětlení funkčního metabolismu a návod, jak dosáhnout hormonální rovnováhy (jak jíst pro zdravou hormonální odezvu), která je základem trvalé štíhlosti a opravdového zdraví. Propojuje tradiční čínskou medicínu s poznatky moderní západní dietologie a biologie. Přináší zároveň nový způsob vaření, který je postavený na přípravě pokrmů s harmonizačním účinkem. Přes 60 originálních tzv. pětielementových receptů pokrývá všechna roční období, od snídaně po večeře, od polévek po dezerty. Nechybí ani základní recepty na domácí kváskový chléb, rostlinná mléka či zdravé domácí fermentované nápoje (kefíry) a postupy pro fermentaci obilnin a luštěnin.
996 $b 377700612597 $1 613.2 $3 21.11.2018 $4 N $5 499.00 $6 1859005152 $7 N $8 A $9 7 $r 470 $s A $a 0 $h 613.2 $0 932858
996 $b 377700622238 $1 613.2 $3 4.9.2019 $4 N $5 499.00 $6 201300004 $7 N $8 A $9 7 $r 470 $s A $a 0 $h 613.2 $0 942498
Loan history
{{$parent.item.borrowDate|jpDate:'d.M.yyyy'}}
{{$parent.item.endDate|jpDate:'d.M.yyyy'}}
{{$parent.item.state|loc}} by user {{$parent.item.user|loc}}
Exemp. {{$parent.item.exemplar|loc}}
Odd. {{$parent.item.department|loc}}
Processing history
links="view.exportLinks" jp-show-if-empty="true" jp-single-button-overwrite-link-text="'Export'" jp-dropdown-button-text="'Export'" Permanent link