Fermentujeme se superkvašáky

zdravě, chutně a zábavně : vydejte se na kouzelnou cestu kvašení a vaření z fermentovaných potravin : superkvašáci - rostlinné potraviny a zdravé střevo

Eva Horáčková

Dnes vráceno


Copies Bound volumes
Loading copies
Document is currently in processing No copies Document has no bound volumes
Citation
Related
All parts
Contents
Jak se vyznat v knize 13 Jak začít fermentovat 15 Význam receptových ikonek 16 Úvod do mikrobiomu 18 Jsme ekosystém s biliony obyvatel 18 Menu pro zdravý mikrobiom 18 Základní pojmy 20 Fermentace 26 KVAŠEN� ZELENINA 38 Zelné pickles s mrkví a zázvorem 44 „Nahaté“ bílé kimči 45 �edkev „nažluto“ 46 Tradiční kimči 48 Okurky kvašáky 49 �epové pickles s anýzem 51 Kysané zelí 52 Rychle kvašené zelí s kapií 53 Křehké sušenky z kimči 55 Poctivá zel�ačka s tempehem 56 Kimči cizrnová omeleta 57 KV�SEK 59 Chléb celožitná cihlička 71 Kváskový knäckebrot 72 Kváskové Honzovy buchty 74 Jablečný štrůdl 76 Kvásková vánočka nebo mazanec 77 Kváskový flapjack 79 Kvásková granola 80 Bezlepkový jablečnomakový závin 83 Chléb bezlepková cihlička 85 Rychlochléb bez mouky z celých zrn 87 Kváskové trdelníky 90 Cizrnová pizza z kváskového těsta 91 Japonský sladký melonpan 92 Cereální rohlíky 95 TEMPEH 97 Sójový tempeh 102 Čočkový tempeh 104 Trikolora tempeh 105 Steak z tempehu s pepřovou omáčkou a americkými brambory 107 Pouliční kapsalon 109 Tempehové prsty se šťouchačkami 110 Zeleninová korma s ananasem a tempehem 111 Smetanové kari špaldoto s tempehem 112 Tempehová gyros miska s rýží a mango-tahini dresinkem 114 Sábdží s brokolicí a tempehem 115 Tempehový tacos salát 116 Těstoviny s bolo�skou omáčkou a tempehem 118 Tempehový guláš s kváskovým chlebem 119 Tempehové kung-pao s quinoou 120 Kari polévka s tempehem a rýžovými nudlemi 121 Tempehová tikka masala s plackami 122 Tempeh na sladkokyselo s rýží 124 MÍSO PASTA 127 Ultra rychlé čočkové shiro miso 132 Sójové miso aka 134 Cizrnové shiro miso 136 Miso polévka se zeleninou a těstovinou 139 Mrkvový superhummus 140 Tofu naložené v miso pastě 141 Suši s fermentovanými náplněmi 142 Krémová mrkvovo-zázvorová omáčka s nudlemi 144 Miso slaný karamel 145 JOGURT 147 Kešu-jáhlový termix 152 Tropický kokosovo-ovesný pudink 152 Sójový jogurt 154 Mandlový jogurt 155 Kokosová mléčná rýže 156 Odlehčená jogurtová majonéza 158 Indický chléb naan z jogurtu 159 Sójový „tvaroh“ 160 Proteinový makovec se švestkami 161 Nudlový salát s kari dipem 162 Osvěžující mangový nápoj lassí 164 Česnekové bramborové plátky s jogurtovým dipem 165 Kešu-jogurtová mozzarella 166 Indický dý�ovo-bramborový kotlík 168 Roztékající se uzená gouda 169 Indický jogurtový dip raita 171 PROBIOTICKÉ POMAZ�NKY A SÝRY 172 Obilný sýr chudých 172 Semínková pomazánka 175 Křenová pomazánka 175 Mandlový sýr „feta“ 177 Fermentovaný dip á la hummus 178 Mazací sýr s kimči 180 AMASAKÉ 181 Jáhlové amasaké 185 Rýžové amasaké 185 Zimní zázvorový amasaké drink 188 Amasaké probiotický krém 188 Snída�ová kaše 189 Rejuvelac 192 Zázvorové pivo 194 Ovocný kvas z chleba 195 Kvásková limonáda 197 Kombucha 199 Jun kombucha 200 Jablečný ocet 201 Vodní tibi kefír 203 Ořechový kefír 204 Oxymel 206 Z�VĚR 207
Detail
MARC
Field Ind Field content
leader -----nam-a22------i-4500
1 kpw01909214
3 CZ-ZlKKF
5 20220112084416.5
7 ta
8 211103s2021----xr a|||e|f||||000|0|cze||
15 ## $a cnb003369464
20 ## $a 978-80-264-3895-3 $q (vázáno) : $c Kč 369,00
40 ## $a BOA001 $b cze $e rda
41 0# $a cze
44 ## $a xr
72 #7 $a 641 $x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla $2 Konspekt $9 19
80 ## $a 66.098:577.15 $2 MRF
80 ## $a 663/664.098 $2 MRF
80 ## $a 641.55 $2 MRF
80 ## $a (083.12) $2 MRF
80 ## $a (035) $2 MRF
100 1# $a Horáčková, Eva, $d 1993- $7 pna20211132526 $4 aut
245 10 $a Fermentujeme se superkvašáky : $b zdravě, chutně a zábavně : vydejte se na kouzelnou cestu kvašení a vaření z fermentovaných potravin : superkvašáci - rostlinné potraviny a zdravé střevo / $c Eva Horáčková
250 ## $a 1. vydání
264 #1 $a V Brně : $b CPress, $c 2021
300 ## $a 204 stran : $b barevné ilustrace ; $c 25 cm
336 ## $a text $b txt $2 rdacontent
336 ## $a statický obraz $b sti $2 rdacontent
337 ## $a bez média $b n $2 rdamedia
338 ## $a svazek $b nc $2 rdacarrier
500 ## $a Terminologický slovník
520 2# $a Knížka pro všechny, kteří se zajímají o své zdraví a chtějí si obohatit jídelníček o výživné a chutné fermentované potraviny. $b Dozvíte se v ní spoustu zajímavých informací, praktických tipů, pochopíte principy fermentace, objevíte spoustu nových receptů nejen na fermentované potraviny, ale také na jídla z nich. Vše co nejjednodušeji, krok za krokem a z dostupných surovin rostlinného původu. Nakladatelská anotace. Kráceno.
650 07 $a fermentace $7 ph135618 $2 czenas
650 07 $a fermentované potraviny $7 ph861144 $2 czenas
650 07 $a jídla $7 ph114847 $2 czenas
655 #7 $a kuchařské recepty $7 fd132687 $2 czenas
655 #7 $a příručky $7 fd133209 $2 czenas
910 ## $a ZLG001
1052 $a 641.5
996 $b 377700648886 $1 641.5 $l Ústřední knihovna $n 6 $r 4DNL naučná dospělí $e ZLG001 $3 13.12.2021 $4 N $5 369.00 $6 1FVT210016652 $7 N $9 7 $8 A $0 969146 $a 0 $s A
980 $f 369.00 $d 13.12.2021 $j Albatros Media a.s. $w 1FVT210016652 $v A $l 4DNL $1 641.5 $c 969146 $r 2021 $x 7 $t N $n N $b 377700648886
Loan history
{{$parent.item.lendDate | jpDate:'d.M.yyyy'}}
{{$parent.item.endDate | jpDate:'d.M.yyyy'}}
{{$parent.item.state | loc}} by user {{$parent.item.user | loc}}
Item {{$parent.item.exemplar | loc}}
Dept {{$parent.item.department | loc}}
Processing history
Permanent link