Chemie na talíři

Ondřej Dvořák

Dnes vráceno


Copies Bound volumes
Loading copies
Document is currently in processing No copies Document has no bound volumes
Citation
Related
All parts
Contents
OBSAH | Bb* ORIENT�LNI ÚVOD ANEB KUCHYŇ JE LABORATO� JAKY PRVEK JE LOMEN� Č�RA? PRVKY 14 SLOUČENINY 15 CHEMICKÉ VZORCE 16 STRUKTURNÍ' VZORCE 17 N�SOBN� VAZBA 20 TRIVI�LNÍ POJMENOV�NÍ 21 VOLSKE OKO NA P�NVI 24 CUKR V TEPLE 43 KONEČNĚ PO��DNÝ KUS MASA 58 VODA 74 A CO RYBA? 83 INUITY ZACHR�NILY SVÍČKY 91 ZAPOMENUT� HO�K� 103 MIKROŽIVIN Y 111 HRNEČKU VA�! 120 KREV 131 MLÉKO 139 DALŠÍ TĚLNÍ TEKUTINY 149 FYZIOLOGIE CHUTI 1 CHUTOČICH A DALŠÍ SMYSLY 152 SLOUČENINY VONNÉ A CHUŤOVÉ 166 ZRAK, HMAT, SLUCH 172 á life к i t \\ ^—. TEPLO AZ HORKO 176 PF, PF, PF PAPINŮV HRNEC 192
Detail
MARC
Field Ind Field content
leader -----nam-a22------i-4500
1 kpw01910691
3 CZ-ZlKKF
5 20220112084535.9
7 ta
8 211129s2021----xr ||||e||||||||||0|cze|d
20 ## $a 978-80-271-2881-5 $q (brožováno) : $c Kč 399,00
40 ## $a OLD012 $b cze $d OSA001 $e rda
41 0# $a cze
44 ## $a xr
72 #7 $a 641 $x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla $2 Konspekt $9 19
80 ## $a 663/664:54 $2 MRF
80 ## $a 641.55 $2 MRF
80 ## $a 663/664 $2 MRF
80 ## $a 641/642 $2 MRF
80 ## $a 0/9 $2 MRF
80 ## $a (0.062) $2 MRF
100 1# $a Dvořák, Ondřej, $d 1962- $7 jn19990209171 $4 aut
245 10 $a Chemie na talíři / $c Ondřej Dvořák
250 ## $a První vydání
264 #1 $a Praha : $b Grada Publishing, $c 2021
300 ## $a 207 stran : $b ilustrace (převážně barevné) ; $c 24 cm
336 ## $a text $b txt $2 rdacontent
337 ## $a bez média $b n $2 rdamedia
338 ## $a svazek $b nc $2 rdacarrier
500 ## $a Obálkový podnázev: co se děje na pánvi, když si smažíme řízek?
504 ## $a Obsahuje bibliografie a rejstřík
520 2# $a Kniha nabízí pestré čtení z oboru chemie, která může být skutečně praktickou vědou, úzce propojenou s našimi každodenními životy. $b Výklad o chemických vlastnostech základních potravin jako cukr, mléko, máslo, maso či voda vystřídá exkurz do zákoutí mongolské kuchyně. Od popisu principu vnímání chutí se dostaneme k tomu, proč jsou některé papričky opravdu hodně pálivé, dozvíme se, za co je v kuchyni odpovědná Maillardova reakce a jen tak mimochodem se naučíme, jak připravit steak podle našich představ. I taková totiž může být chemie. Nakladatelská anotace.
650 07 $a potravinářská chemie $7 ph115834 $2 czenas
650 07 $a jídla $7 ph114847 $2 czenas
650 07 $a potraviny $7 ph115833 $2 czenas
650 07 $a kuchařství $7 ph115027 $2 czenas
650 07 $a všeobecnosti a zajímavosti $7 ph116736 $2 czenas
655 #7 $a populárně-naučné publikace $7 fd131864 $2 czenas
910 ## $a ZLG001
1052 $a 663
996 $b 377700649181 $1 663 $l Ústřední knihovna $n 2 $r 4DNL naučná dospělí $e ZLG001 $3 20.12.2021 $4 N $5 399.00 $6 221300030 $7 N $9 7 $8 A $0 969441 $a 0 $s A
980 $f 399.00 $d 20.12.2021 $j knihkupectví BETA Dobrovský - Prior $w 221300030 $v A $l 4DNL $1 663 $c 969441 $r 2021 $x 7 $t N $n N $b 377700649181
Loan history
{{$parent.item.lendDate | jpDate:'d.M.yyyy'}}
{{$parent.item.endDate | jpDate:'d.M.yyyy'}}
{{$parent.item.state | loc}} by user {{$parent.item.user | loc}}
Item {{$parent.item.exemplar | loc}}
Dept {{$parent.item.department | loc}}
Processing history
Permanent link